Isi kandungan:

Pencerita Passagier. Selamat Menggodam: 4 Langkah
Pencerita Passagier. Selamat Menggodam: 4 Langkah

Video: Pencerita Passagier. Selamat Menggodam: 4 Langkah

Video: Pencerita Passagier. Selamat Menggodam: 4 Langkah
Video: Полтергейство и печаль в доме отдыха ► 1 Прохождение The Medium 2024, Julai
Anonim
Pencerita Passagier. Selamat Menggodam
Pencerita Passagier. Selamat Menggodam

Pintu Gemaakt.

Owen CiciliaTim JansenMees van Essen

Kaunter penumpang Arduino: APC

Openbaar vervoer, wij membuat allemaal weleens van gebruik. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. Dalam keadaan seperti wanneer het druk adalah enedereen dezelfde coupé yang dipasang di hoop voor een zitplaats en de conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig adalah laman web NS te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog adalah de probleem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een melampiaskan voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans adalah om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren bertemu een Arduino. Door druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden bertemu een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé adalah. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS laman web. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze systeem adalah niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo kerengsaan van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in tumit Nederland. Pintu dit systeem te gebruiken voorkomen kita melancarkan kerengsaan di het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastructuur verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

Kami hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen dalam een trein coupe te tellen en weer te geven. Pintu perantara van druksensor di de stoelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte adalah voordat ze de drukken trein di stappen.

onderdelen.

- arduino.

- papan roti arduino.

- Ada buah paparan LED 0.56.

- druksensoren.

- kabels.

Langkah 1: De Ontwikkeling

Kami zijn begonnen bertemu het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn kami mula bertemu dengan pemikiran reka bentuk.

hoe zijn we op het idee gekomen. kami telah mengalami sessie brainstorming atas waar je zoal aan iriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen bertemu brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. prototaip voor onderdelen.

Langkah 2: Paparan De

Paparan De
Paparan De

kami zijn al allereerst begonnen bertemu het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada buah paparan 0.56 led.

Langkah 3: De Sensor

De Sensor
De Sensor

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Langkah 4: Kod Arduino

/***************************************************

Ini adalah perpustakaan untuk Ransel LED I2C kami

Direka khas untuk bekerja dengan beg galas 7-Segmen Adafruit LED - https://www.adafruit.com/products/881 - https://www.adafruit.com/products/880 - https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Paparan ini menggunakan I2C untuk berkomunikasi, 2 pin diperlukan untuk bersambung. Terdapat banyak alamat I2C yang boleh dipilih. Untuk beg galas dengan 2 pin Pilih pin: 0x70, 0x71, 0x72 atau 0x73. Untuk beg galas dengan 3 pin Pilih pin: 0x70 hingga 0x77

Adafruit melaburkan masa dan sumber yang menyediakan kod sumber terbuka ini, tolong sokong Adafruit dan perkakasan sumber terbuka dengan membeli produk dari Adafruit!

Ditulis oleh Limor Fried / Ladyada untuk Adafruit Industries. Lesen BSD, semua teks di atas mesti disertakan dalam pengagihan semula ************************************** ************** /

#include // Aktifkan baris ini jika menggunakan Arduino Uno, Mega, dll. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment matrix = Adafruit_7segment ();

batal persediaan () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("Ujian Beg Segmen 7"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

gelung kekosongan () {int seatFree = 42;

butang int1 = digitalRead (7); jika (butang1 == RENDAH) {seatFree = seatFree -1; }

butang int2 = digitalRead (8); jika (butang2 == RENDAH) {seatFree = seatFree -1; }

butang int3 = digitalRead (9); jika (butang3 == RENDAH) {seatFree = seatFree -1; }

butang int4 = digitalRead (10); jika (butang4 == RENDAH) {seatFree = seatFree -1; }

// cetak matriks capaian terapung (printFree); matrix.writeDisplay (); kelewatan (50);

}

Disyorkan: