Isi kandungan:

Demo Lego Dynamo Voor: 5 Langkah
Demo Lego Dynamo Voor: 5 Langkah

Video: Demo Lego Dynamo Voor: 5 Langkah

Video: Demo Lego Dynamo Voor: 5 Langkah
Video: THE AMAZING TRIPLE SPIRAL (15,000 DOMINOES) 2024, Julai
Anonim
Demo Lego Dynamo Voor
Demo Lego Dynamo Voor

Dalam jangka masa panjang yang dapat dipelajari, kami akan menunjukkan kemampuan yang kuat untuk menjalankan projek DEF. Onze dynamo kan een piekvoltage van 20 Volt opwekken en daarmee makkelijk een serie led-lampjes laten branden.

Bekalan

Teknik Lego Beragam

Buis PVC (diameter 5cm)

Spoeldraad

neodymium schijfmagneten

Papan roti

Lampu LED

Soldeerbout

multimeter

oscilloscoop (voor testen)

Langkah 1: Dapatkan Draaien Van Een Spoel

Het Draaien Van Een Spoel
Het Draaien Van Een Spoel

Mula bertemu dengan het afzagen van een stuk cylindervormig PVC met een diameter van 5 cm. De lengte van het stuk PVC moet minimum 6 cm zijn om onze 2500 windingen te behalen (maar het kan ook langer als je meer windingen layu).

Neem een lang stuk spoeldraad (geïsoleerd koperdraad) en plak hiervan ongeveer 10 cm luas aan het uiteinde luas aan de dynamo, dit is een van de draadjes die uiteindelijk naar het lampje loopt dus zorg voor voldoende speling.

Mula daarna bertemu het winden van het koperdraad om de spoel, zorg ervoor dat dit strak gebeurd anders komt het in de weg van de draaiende onderdelen te zitten.

Nadat je 2500 windingen (of meer) hebt gedraaid moet je weer wat speling overlaten en dan de draad broadplakken. Ook adalah het belangrijk om met duct tape het uiteinde van de spoel aan het PVC te plakken zodat deze er niet afschuift.

Langkah 2: Buat Van Het Draaisysteem

Maken Van Het Draaisysteem
Maken Van Het Draaisysteem

Zorg ervoor dat je bertemu de lego technic onderdelen drie assen stevig luas kunt zetten tussen de lego balkjes. Op de eerste sebagai schuif je alleen een groot tandwiel. Op de tweede sebagai schuif je een klein tandwiel dat dalam kontak komt bertemu het grote tandwiel op as 1, schuif ook nog een tweede groot tandwiel op de tweede as. De derde as heeft alleen een klein standwiel deze staat dalam hubungan bertemu het grote tandwiel op sebagai 2. De derde sebagai moet te verlengen zijn zodat deze tot bij de spoel komt. Mari erop dat alle assen soepel kunnen draaien.

Langkah 3: Monteren Van De Magneten

Monteren Van De Magneten
Monteren Van De Magneten

Voor de montageplek van de magneten hebben we op de as nog een tandwiel geplaatst. Door dit tandwiel hebben we we twee lego assen geduwd waardoor er drie naast elkaar door het tandwiel steken. op dit vlak worden aan beide kanten magneten geplaatst zodat deze elkaar versterken. Zodat aan een kant de noordpool van de as af wijst en aan de andere kant de zuidpool. Als je dit bertemu meet magneten doet is het belangrijk ze zo naast elkaar te plaatsen dat de magneetpolen dalam dezelfde richting wijzen, anders verzwakken de magneten elkaars velden.

Langkah 4: De Constructie di Elkaar Zetten

De Constructie di Elkaar Zetten
De Constructie di Elkaar Zetten

Bouw de lego zo om de tandwiel buildie en de dat deze tijdens het draaien minimaal kunnen bewegen en verschuiven. Zoals te zien adalah op de foto maakt het niet uit wat voor een lego stukjes er gebruikt worden zolang het eindproduct maar stevig zijn taak uitvoerd.

De spoel kun je makkelijk voor de draaias monteren door een kuip van legostenen te maken zo rolt deze tijdens het draaien van de hendel niet weg. Het effect van de magneten op de spoel adalah groter wanneer de onderlinge di hadapan klein adalah. Probeer daarom de spoel zo dicht mogelijk bij de magneten te plaatsen.

Langkah 5: Bevestiging Lampjes En Breadboard

Breadestes Lampjes En Breadboard
Breadestes Lampjes En Breadboard

Strip het uiteindes van de spoeldraden en stek deze di het breadboard op de + en - lijn. Tussen deze lijnen zijn dan de LED-lampjes paralel te plaatsen en ook de multimeter mogelijk de oscilloscoop om de weerstand dan tegangan voltan.

Pintu nu aan het wiel te draaien gaan de LED-lampjes oplichten en heb je je eigen dynamo gebouwd.

Disyorkan: