Isi kandungan:

DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 Langkah
DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 Langkah

Video: DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 Langkah

Video: DEF Eindopdracht DIY DC Motor: 5 Langkah
Video: 4 Creative DC Motor projects 2024, Julai
Anonim
DEF Eindopdracht DIY DC Motor
DEF Eindopdracht DIY DC Motor

Dit adalah hoe het eindproduct eruit ziet. Motor De DC adalah aangesloten aan een Arduino die als voent dient.

Langkah 1: Dasar

Asas De
Asas De

Kami zijn begonnen bertemu een plankje en (een stapeltje) magneetjes. Dalam het plankje adalah een klein gaatje geboord waarin de magneetjes kunnen rusten.

Langkah 2: De Spoel

De Spoel
De Spoel

Vervolgens hebben we een kleine spoel gemaakt van dun, geïsoleerd koperdraad en bij de uiteindes twee dikkere koperdraden daaraan gesoldeerd yang luas. Zo kan er stroom lopen van de ene as, door de spoel, naar de andere as. De assen hebben wij zacht broadgeklemd aan de spoel zodat deze op hun plek blijven en bertemu de spoel kunnen draaien. Merk op dat er twee koperen ringetjes zitten aan de uiteindes van de assen. Dit adalah om de spoel kemudian di het frame niet te veel zijwaarts te laten bewegen.

Mari er op dat de spoel en zijn assen niet te zwaar worden (d.w.z. wees zuinig bertemu het aantal wikkelingen). Zodra de spoel te zwaar is, zal hij niet goer meer in beweging komen of zelfs niet eens voldoende kracht hebben om te blijven draaien. Met een zwaardere spoel adalah ruang kelas een grotere / nod een sterkere magneet.

Langkah 3: Isoleren

Isoleren
Isoleren

Omdat wij een DC motor bouwen, moeten we één kant van de assen isoleren, zodat de stroom elke rotatie wordt onderbroken. Wij hebben gekozen om dit bertemu op maat geknipte stukjes tape te doen om dit pergi zichtbaar te maken.

Langkah 4: Het Frame

Bingkai Het
Bingkai Het

Nu moet de spoel nog ergens di kunnen draaien. Dit hebben wij g فرق pintu de assen te laten rusten dalam bingkai een koperen (en dus geleidend). Er adalah gebruik gemaakt van de sneden di het plankje om stabiliteit van het koperen frame te verzekeren. Dit bingkai adalah op maat gebogen en zo goed mogelijk stabiel (lees: even hoog) voor de assen zodat de spoel niet te veel gaat bewegen tijdens het draaien. Merk op dat het frame bestaat uit twee dikke, niet geïsoleerde koperdraden die zitten m.b.v. een kroonsteentje.

Langkah 5: Motor DC Terjejas

Motor DC Afmaken
Motor DC Afmaken
Motor DC Afmaken
Motor DC Afmaken

Als laatste ada van kwestie di elkaar zetten. Het frame in de plank, de spoel en magneet (jes) op hun plek en de voeding aansluiten. Mari hierbij op de balans van de spoel. Zorg dat de rustpositie van de spoel bertemu de isolatie naar boven is, anders doet hij het niet zonder stootje.

Een leuke toevoeging aan deze DC motor adalah om een Arduino juga menyuarakan te gebruiken. Daarmee kan bijvoorbeeld de spanning geregeld worden, waarmee je de motor sneller of juist minder snel kan laten draaien. Kejayaan!

Disyorkan: