Isi kandungan:

Alarm Sunrise Klok: 5 Langkah
Alarm Sunrise Klok: 5 Langkah

Video: Alarm Sunrise Klok: 5 Langkah

Video: Alarm Sunrise Klok: 5 Langkah
Video: This sunrise alarm clock will change your life ☀️ #alarmclock #amazonfinds #amazonfinds2023 2024, Julai
Anonim
Penggera Matahari Terbit Klok
Penggera Matahari Terbit Klok

benodigdheden:

-arduino (ik gebruik de uno)

-kabel

-10k weerstand

-foton weerstand

-kepalaan lichtje

-klikker

Langkah 1: Stap 1: Codeer Programma

om een arduino te kunnen coderen moet je het programma muat turun laman web van de. hier onder adalah de link naar de download pagina:

www.arduino.cc/en/Main/Software

Langkah 2: Stap 2: Kod

Stap 2: Kod
Stap 2: Kod

Typ de code di het plaatje over, en zorg er voor dat je geen typ fouten maakt. een foutje kan er voor zorgen dat je code niet werkt.

de getallen in de zwarte vakjes kan je aanpassen aan de hand van persoonlijke smaak. de 500 adalah de hoeveelheid licht die nodig adalah penggera penggera selepas laten. de 0.01 adalah cangkul cangkul het dipimpin lichtje aan gaat, hoe kleiner dat getal hoe trager hij op volle kracht komt.

als je klaar bent met de code, adakah pautan erat dalam program het dan een knop met een pijltje naar rechts. daar kaar me kan je de code die je net geschreven hebt uploaden naar de arduino. ik raad aan om hier mee te wachten tot de hardware ook helemaal klaar adalah.

Langkah 3: Stap 3: Perkakasan

Stap 3: Perkakasan
Stap 3: Perkakasan

ik heb voor deze stap een diagram toegevoegd.

de rode vlakken bertemu 10000 er op zijn de weerstanden en de cirkel link on in adalah de foton weerstand.

de rest zijn allemaal draden, behavior de draden bertemu pijltjes, maar daar staat onder wat het zijn.

Langkah 4: Langkah 4: Uji

Langkah 4: Ujian
Langkah 4: Ujian

Nod kod en perkakasan klaar zijn adalah tersedia untuk memuat naik kod naar de arduino. zoals ik eerder zij doe je dat bertemu het pijltje pautan yang dijalin dalam program het programmeer. als dat geza is kan je gaan testen of de licht gevoeligheid goed is en of de led snel genoeg aan gaat en je waarden die je hebt ingevuld gaan tweeken tot ze perfect voor jou zijn.

Langkah 5: Kesimpulannya

persoonlijk heb ik om de elektronica te beschermen een klein simpel doosje gemaakt van karton. ik heb voor simpel karton gekozen omdat ik in dit project alleen maar met de base starter kit voor arduino gewerkt heb.

zelfs voor de starter kit is not nen een simpel design omdat ik in tijdsnood zat. daarom heb ik er dus voor gekozen om bertemu het simpele thema door te gaan di het doosje.

Disyorkan: