Isi kandungan:

Hue & Me: 7 Langkah
Hue & Me: 7 Langkah

Video: Hue & Me: 7 Langkah

Video: Hue & Me: 7 Langkah
Video: Full Metal Jacket (1987) - The Battle of Hué Scene (7/10) | Movieclips 2024, Julai
Anonim

Hue & me adalah video Ambilight die reageert op. Projek Dit adalah pintu aangeleverd de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Een werkend tastbaar prototaip die gebruikt maakt van Arduino en een interactie tussen gebruikers of een interactie tussen een gebruiker en een systeem realiseert.

Davey Verhoef - Reka Bentuk Permainan - G & I1D.

Kredit:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

Langkah 1: Benodigdheden

Benodigdheden
Benodigdheden

- Arduino

- Kabel Mikro B Bingkai USB Mount naar

- Palam Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2.1mm DC

- Soket tong 2.1mm (wanita) - Pemasangan panel

- Digitale RGB LED-strip WS2812B - 30 LED - 1M

Langkah 2: Bedrading

Tempat Tidur
Tempat Tidur

Laten kami mula bertemu dengan LED-strip te strippen zodat we de Data, GND dan 5V pin van elkaar kunnen aansluiten op de Arduino. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de blauwe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan di pin 5.

Maak gebruik van een voedingsadapter om te voorkomen dat je je Arduino doorbrand. Soldeer de + en de - van de LED-strip aan de 2.1mm Jack laras DC (wanita) - Pemasangan panel.

Strip de Panel Mount USB B naar Micro-B kabel en zorg ervoor dat je het stroom uit deze kabel haalt zodat je alleen data doorstuurt naar de Arduino.

Langkah 3: Ujian Kod Laad De Arduino

Ujian Kod Laad De Arduino
Ujian Kod Laad De Arduino

Binnen dit projek projek zowel Arduino als Memproses gebruikt. Zorg er allereerst voor dat je FastLED toevoegt aan je Arduino Perpustakaan dan muat turun kod deze. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LED die je hebt en check lijn 47 om te checken of de goeie LED-strip is aangegeven. De strip die ik gebruik, gebruikt de WS2812B chipset dan urutan warna GRB. Om je strip te kalibreren kan je even kijken bij de FastLED dokumentasi. Over het algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken als je dezelfde LED hebt aangeschaft.

Als laatst heb je de Processing komponenen nodig van de Adafruit kod projek. Voor het testen kan je de Colorwirl.pde dibuka. Vergeet niet weer even een aantal lijnen aan te passen; aantal LEDs lijn 29 en serial device op lijn 44. Als de Arduino het enige COM apparaat is dat is aangesloten, dan moet Serial.list () [0] voldoende zijn. Zo niet, probeer dan Serial.list () [1]. Test de app en met een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-strip.

Mocht je niet gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat kompatibibel dipenuhi Adalight (zoals Prismatik), maar voor nu gaan kami mendapat hebben di atas Processing kant.

Langkah 4: Solderen Strip LED En Monteren Op Je Scherm

Jalur LED Solderen En Monteren Op Je Scherm
Jalur LED Solderen En Monteren Op Je Scherm

Kami mendapat solderen jalur LED LED dan monteren op het scherm. Om het proces hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te solderen voordat je deze op je scherm monteert.

LEPASKAN OP! Als je je LED-strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer + 5V aan + 5V, Din aan Din en GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het begin van de strip!

Langkah 5: Nogmaals Testen

Ujian Nogmaals
Ujian Nogmaals

Nu het malah kijken dari al het soldeerwerk goed adalah gegaan. Mulakan pusingan warna dan kijk of alles werkt. Als je tevreden bent met setup je, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan we nu verder met de software.

Langkah 6: Adalight Configureren

Adalight Configureren
Adalight Configureren

Elke individuele LED moet nu gedefinieerd worden dalam perisian. Buka Adalight.pde dalam memproses en verander dalam lijn 87 piksel hoeveel je langs de kanten en bovenzijde hebt.

Hieronder vind je een regel bertemu "per-LED information" - dit adalah een lange lijst waarin alle LEDs rondom de tv worden gedefinieerd. Kata Elke LED gedefinieerd pintu 3 angka:

- Monitor nummer (Dit adalah hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X coördinaten (0 adalah pautan dan je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 adalah de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin heeft een tool geschreven die dit grotendeels voor jou doet. Ook heeft hij een fix geschreven voor layar lebar filem.

Biarkan opsyen je geen koma tambahan pendakap hebt staan.

Langkah 7: Duduk dan Bersantai

Duduk dan Berehat
Duduk dan Berehat

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten en kun je lekker een film kijken. Gefeliciteerd, je hebt voor rond de € 50 een ambilight systeem gebouwd!

Disyorkan: