Isi kandungan:

Lucky Puggo: 4 Langkah
Lucky Puggo: 4 Langkah

Video: Lucky Puggo: 4 Langkah

Video: Lucky Puggo: 4 Langkah
Video: Meet jov - Puggo Hangout Chapter 4 EZ MEDIUM HARD - Game In Desc. (Different Game Than Last Videos) 2024, Julai
Anonim
Puggo bertuah
Puggo bertuah
Puggo bertuah
Puggo bertuah

De Lucky Puggo adalah een systeem dat ontworpen om katten (of iets anders dan een kat natuurlijk) te verjagen van bijvoorbeeld je tafel. Wanneer er een kat 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal de Lucky Puggo een snelle armbeweging maken om de kat van het terrein te verjagen.

De inspiratie voor de Lucky Puggo komt van de Japanse "Maneki Neko" oftewel de Lucky Cat. Hingga beeldje bertemu dengan penghubung antara rechterpoot brengt geluk volgens de Japanse legenda. En omdat het katten moet verschrikken heb ik mijn varian van de Lucky Cat natuurlijk in de vorm van mijn favoriete hond gemaakt; de mopshond. Natuurlijk kun je zelf kiezen voor een wat stoerdere hond in je eigen ontwerp!

Langkah 1: Stap 1: Materiaal Verzamelen

De Lucky Puggo werkt bertemu een sonar sensor die meet hoe ver iets van het beeld af staat en als het deteert dat eretsets binnen 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal het door middel van een servo een snelle armbeweging maken.

De benodigde materialen zijn:

1x Arduino Uno

Papan Roti 1x

Motor servo 1x

Sensor Sonar 1x

Wayar pelompat 9x

Klei, tumit tudung klei…

Langkah 2: Stap 2: Aansluiten

Langkah 2: Aansluiten
Langkah 2: Aansluiten

Sluit alles aan zoals ik heb aangegeven op de tekening.

Voor het testen van je sensor en servo adalah een breadboard erg handig. Als het allemaal goed werkt kun je ervoor kiezen het te solderen voor extra stevigheid. Ik heb er zelf voor gekozen om het op het breadboard te laten zitten en er een stevige berkelakuan omheen te bouwen zodat het bertemu geen mogelijkheid kan verplaatsen.

Langkah 3: Stap 3: Kod

De code die ik heb gebruikt kun je hier vinden als bijlage. Ik heb de afestand ingesteld op <31 omdat m'n tafel niet zo heel groot adalah. Voel je vrij dit aan te passen naar de afstand die jij denkt nodig te hebben.

Langkah 4: Stap 4: Berkelakuan buruk

Langkah 4: Berkelakuan buruk
Langkah 4: Berkelakuan buruk
Langkah 4: Berkelakuan buruk
Langkah 4: Berkelakuan buruk
Langkah 4: Berkelakuan buruk
Langkah 4: Berkelakuan buruk

Dalam deze stap laat ik zien hoe ik de arm en de behuising heb gemaakt. De arm steek je uiteindelijk pintu je berkelakuan heen en maak je luas aan de servo.

Wat heb je nodig voor de arm zodat het stevig adalah en toch soepel en licht genoeg is voor de servo?

(Zie sebelumnya 1, monteer alles di de volgorde van de afbeelding van menghubungkan naar rechts.)

Servo 1x (stap2)

1x M8 imbusbout (aangepast bertemu een gelufje zodat de servo er dalam klikt)

1x Kogellager 8mm

2x Moer M8

2x Ringetje M8 voor de moertjes

1x melaksanakan kleinste formaat regenpijp

1x regenpijp met bocht (ziet er perfect uit voor een arm)

Zet alles di elkaar in deze volgorde en je resultaat zal er dan uitzien juga ada 2 van deze stap. Draai het geheel niet te strak aan, dan wordt de armbeweging minder soepel en zal je servo het waarschijnlijk niet trekken.

Voor de behuising heb ik een prullenbak van de action gebruikt. Daar heb ik mijn arduino en onderdelen in verstopt en met knex heb ik de servo broadgezet. Snij uit de onderkant van de prullenbak een gat zodat de sensor er doorheen masa lalu. Maak ook een gaatje waar jij je arm wilhebben en maak die precies zo groot als de kogellager zodat je die stevig luas kunt zetten bertemu superlijm. Hingga geheel ziet er bij mij uit dan lain-lain 3.

Nu het leukste gedeelte van het projek hele; pak zo veel klei als je kunt bemachtigen (ik penasihat fimo featherlight voor de kop en bepaalde delen van de arm) en maak om de prullenbak de behuising van klei in welke vorm je maar zou willen. Ik koos dan voor een mopshond maar wees hierin vrij. Laat het 4 dagen drogen, likje verf en tadàà! Je eigen Lucky Puggo!

Disyorkan: