Isi kandungan:

Reagerende Audiolamp: 9 Langkah
Reagerende Audiolamp: 9 Langkah

Video: Reagerende Audiolamp: 9 Langkah

Video: Reagerende Audiolamp: 9 Langkah
Video: 9 ИЗ 10 ЧЕЛОВЕК МОЖНО ИЗЛЕЧИТЬ ОТ ДИАБЕТА ЭТИМ ПРОСТЫМ СПОСОБОМ! 2024, Oktober
Anonim
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp
Reagerende Audiolamp

Ik heb dit projek gemaakt voor mijn keuzevak "objek SMART".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens dan muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. dat wordt gbezaan pintu dan RFID pas. Dit functioneert als aan knop om onnodig gebruik te voorkomen. Hijau, lebih kurang 10 minuten stoppen dan wtten t er weer een RFID pasje langs komt.

Langkah 1: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

Langkah 2: Arduino Nano

Arduino Nano
Arduino Nano

Ik ga voor dit projek een mikrokontroler gebruiken van Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuising en dat ik ze makkelijk permanen kan solderen.

Langkah 3: De Geluidsensor

De Geluidsensor
De Geluidsensor

De geluidsensor adalah penguat gebaseerd op een microfoon en een. Penguat De ialah een lm358. De Sensor heeft een digitale sensor en een analoge sensor. Met een potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen of vergroten.

de sensor: Sensor. datasheet lm358

Langkah 4: Pembaca De RFID

Pembaca De RFID
Pembaca De RFID

Pembaca De RFID werkt doordat je bertemu een mastercard een RFID tag kan toevoegen en hiermee een signaal kan geven als er eentje voorgehouden wordt. Als er een RFID tag voorgehouden wordt dan kijkt hij dari dat hij toegang heeft. Als de RFID tag toegang heeft gaat hij een signaal doorgeven aan de Arduino nano. Die zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren bertemu tingkah laku van de geluidsensor.

Pembaca RFID: Lembaran Data

Langkah 5: Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

Litar Elektrisch Voor De 5V Voeding
Litar Elektrisch Voor De 5V Voeding

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik bertemu mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb bertemu deze voedingsregelaar.

de formule van de lm317 adalah Vout = 1.25 * (1 + R2 / R1). hierbij adalah bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 adalah de 100 en 10 samen, dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: kalkulator lm317

De lm317 kan tot een spanning van 37 volt hebben als ingang. hierdoor kan je de 12v adapter pintu vervangen een 24v. pas hierbij wel op dat hij veel lebih mesra wordt hierdoor.

datasheet lm317

Langkah 6: Elektrisch Circuit Voor Led

Litar Elektrisch Voor Led
Litar Elektrisch Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de lamp. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van de microfoon wordt omgezet tot een digitale output voor de led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De codering voor de Arduino heb ik toegevoegd. De codering zorgt ervoor dat er een bepaalde waarde van de analogen input van de geluid omgezet wordt naar een waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

Dalam de codering zit ook een voorzorg voor het tinylopen van de microfoon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

De leds heb ik gemaakt door een RGB led strip (Ledstrip) op een pvc buis te plakken. de pvc buis heeft berdiameter van 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. Je hebt een aansluiting voor 5V voor de GND en de digitale input van de arduino nano.

Langkah 7: Elektrisch Circuit Voor RFID

Litar Elektrisch Voor RFID
Litar Elektrisch Voor RFID

Voor de aan / uit knop heb ik gekozen voor een RFID tag. Deze schakeling zorgt ervoor dat je bertemu een pasje hem aan kan zetten. Je kan bertemu de masterpass iemand toevoegen of verwijderen aan de lamp.

Het is wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie eindschakeling.

De programmer heb ik toegevoegd.

Pengaturcaraan Deze adalah niks meer dan een voorgecoodeerde file die je kan invoegen in het programma. het is te openen bij: File> Contoh> MFRC522> Accesscontrol

er is al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#tentukan KOMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Pin met met de bijbehorende.

je moet ook een #define relay 5 pin neerzetten voor de Relay.

voor de tijd van het aan zijn van het apperaat moet je int lockDelay neerzetten bertemu een bepaalde tijd in seconden.

je moet bij de allow (300) pintu veranderen diberikan (lockDelay).

Langkah 8: Totale Schakeling

Langkah 9: Ontwerp

Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp
Ontwerp

Ik heb de behaising gemaakt bertemu behulp van de Lasersnijder. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm dik. ik heb om het licht mooi door te laten bertemu plexiglas raampjes erin gemaakt. het adalah melkwit plexiglas. dit plexiglass die ik heb gekocht: Plexiglass.

het ontwerp voor de lasersnijder heb ik gemaakt bertemu dengan ilustrator Adobe. om er voor te zorgen dat de lasersnijder go snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB merah. Ik heb het ontwerp voor de behuising en het plexiglass toegevoegd.

Disyorkan: