Isi kandungan:

Turbulentie Meter: 4 Langkah
Turbulentie Meter: 4 Langkah

Video: Turbulentie Meter: 4 Langkah

Video: Turbulentie Meter: 4 Langkah
Video: Turbulentie Testo 435 2024, Julai
Anonim
Meter Turbulentie
Meter Turbulentie

Dit adalah een instruktor voor een Turbulentie meter. Deze meter meet niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. De mate van uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken bertemu de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige))), dit getal wordt over 4 seconden gesommeerd en vergeleken bertemu een kalibratie waarde voor laminaire meneran, een tussen fase en turbulente menerjah.

Bekalan

  • Foton zarah dan papan roti
  • Masa sensor penerbangan VL53L0X
  • Penyambung pin (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x Kabels van 1 meter
  • 5x8mm draadstaal
  • 20x 8mm moeren en ringen
  • Pita saluran & lijm
  • IJzerdraad 10 cm
  • Knoopje
  • Houten plank van 40 cm
  • Vrijdraaiend wieltje

Langkah 1: Bouwen

Bouwen
Bouwen
Bouwen
Bouwen

Zoals te zien adalah op de foto's adalah bingkai yang baik dan tidak stabil. Het frame adalah gemaakt van 2 houten planken van 6 cm breed en 2 cm dik. Papan De bovenste berukuran 24 cm lang, ditempatkan dalam perbezaan antara de stroomgoot te passen, papan de de onderste adalah 15 cm lang. De planken zijn aan elkaar verbonden bertemu 4x8 mm draadstaal en moeren, dit adalah om de hoogte dalam te kunnen stellen van de onderste plank. Het is dus nodig om 4 x 8 mm gaten te boren in plank van de bovenste het midden dan 3 cm sekiranya terdapat papan van de onderste tersembunyi, zoals di het plaatje hier boven. Elke plank zit large bertemu 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om de sensor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden di de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst. De sensor wordt vervolgens geklemd tussen twee moeren yang luas. Daarnaast adalah een stuk duct tape nodig op het draadstaal achter de sensor zodat deze geen elektrisch hubungi maakt.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden di de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 cm, widegelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Om het meet oppervlak te vergroten is een stuk duct tape van 2 bij 3 cm op het ijzerdraad nodig ter hoogte van de sensor.

Langkah 2: Litar

Litar
Litar
Litar
Litar

Het circuit bestaat uit een partikel photon, een soort arduino, enenen time of flight flight, wij hebben een vl53l0x gebruikt. Waktu penerbangan sensor berjumpa dengan sensor de destand van de sensor totetet bewegende stokje, dit wordt g فرق met dan laser inframerah. De schakeling zelf adalah een vrij simpel ontwerp, sluit de time sensor penerbangan aan de particle photon door middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden worden, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. Om de arduino een veilige di depan te geven van het water zijn alle kabels verlengd bertemu elk een 1 meter kabel lange. Ook heeft de particle photon een stroombron nodig, dit moet g perbezaan worden via een micro usb aansluiting aan bijvoorbeeld een powerbank laptop usb.

Langkah 3: Kod

De code voor de particle photon zit in de. Zip bestand Code voor turbulentie meter hieronder. Pas de code aan naar je eigen menang. Mari wel op als je de delayTime aanpast dat je ook de 't' in de while loop aanpast, eveneens andersom. Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het is nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen van de code gebruikt kunnen worden.

De code komt merendeel van de maker van de time sensor penerbangan, de originele code adalah laman web op hun te vinden samen met een manual pengguna en de spesifikasi van de sensor.

Laman web Velleman:

Langkah 4: Meten

Om metingen te doen moet de photon verbonden worden aan het internet en uitgelezen worden via de Event page van particle, dari melalui een usb aansluiting naar je laptop. Di beide gevallen adalah handig om de meetgegevens te kalibreren, lakukan melalui de waarden 'LM' en 'ML' dalam kod.

Stel 'LM' di naar waarde die je wilt voor de overgang van laminaire menjelang naar tussen fase. En moor 'MH' de waarde die je juga akan overgang van tussen fase naar turbulente menerjah.

Bij kalibratie adalah hig handig om eerst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom je MH in te stellen voor turbulente stromingen.

Disyorkan: